In de wandelgangen: 'FIA probeerde Schumacher titel af te pakken'

News


Joas van Wingerden

In de wandelgangen: 'FIA probeerde Schumacher titel af te pakken'

In 'In de wandelgangen' bespreekt GPFans.com opmerkelijke uitspraken, interessante nieuwtjes en spraakmakende geruchten uit de wereld van de Formule 1.

Michael Schumacher is niet alleen de meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden, hij blijkt ook één van de vijf rijkste sporters te zijn. Volgens Forbes verdiende de Duitse coureur in totaal zo'n 1 miljard dollar in zijn Formule 1-carrière. Hij zou daarmee de op vier na meest vermogende sporter ooit zijn en verruit de rijkste Formule 1-coureur.

Flavio Briatore wil nog wel eens scherpe uitspraken doen over zaken in de Formule 1 die inmiddels allang verjaard lijken. Zo spreekt hij nu (via zijn Facebookpagina) over een reeks 'onterechte' diskwalificaties van Schumacher in 1994. Volgens Briatore is er dat seizoen door de FIA van alles aan gedaan om Benetton van de titel af te houden. De Italiaan stelt dat Benetton als buitenbeentje werd gezien en denkt dat de organisatie daarom niet wilde dat het team kampioen werd. Het lukte desondanks toch.

Een Chinese miljonair zou voor 4 miljoen pond een aantal historische Formule 1-auto's (van onder andere Ferrari) hebben gekocht. Opvallend is dat er voor de auto's betaald zou zijn met Litecoins, een nieuwe tegenhanger van de Bitcoin. Op de officiële site van Bitcoin is te lezen dat er vier auto's gekocht zijn en dat ze allemaal nog in staat zijn om te rijden. De nieuwste auto uit de collectie is de 2011-auto van Sauber.

De baas van Silverstone, Stuart Pringle, heeft zich kritisch uitgesproken over de zogenoemde Grid Girls. Volgens Pringle is het iets uit het verleden. In een interview met de BBC legt Pringle uit: "Er wordt vaak aangenomen dat het Silverstone's visie is (dat er Grid Girls zijn, red.), maar wij vinden eigenlijk dat iedereen gelijk moet zijn op deze wereld en ik wil niet dat mijn dochter het dragen van een latex pakje als doel ziet."

Ontdek het op Google Play