Felipe Massa: "In Abu Dhabi deed ik iets wat van de FIA niet mag"

News


Jeen Grievink

Felipe Massa: "In Abu Dhabi deed ik iets wat van de FIA niet mag"

Felipe Massa reed op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi zijn allerlaatste Formule 1-race van zijn carriére. De Braziliaan houdt het na vijftien jaar trouwe dienst voor gezien en besloot bij zijn afscheid iets te doen wat inging tegen de regels van de FIA. "Maar na vijftien jaar in de Formule 1 zullen ze mij dat vergeven", aldus Massa in zijn column voor Motorsport.com.

Nadat Felipe Massa in Brazilië al een emotionele race kende omdat het zijn laatste thuiswedstrijd betrof, kreeg hij het ook in Abu Dhabi zwaar. In de Verenigde Arabische Emiraten begon de Williams-rijder aan zijn allerlaatste race in de Formule 1. De 36-jarige Braziliaan kwam in zijn slotrace als tiende over de finish en deed vervolgens iets wat volledig indruist tegen de regels van de FIA. De Braziliaan denkt dat de autosportbond hem wel vergeeft.

"Nadat ik over de finish kwam in Abu Dhabi, besloot ik om iets speciaals te doen wat van de FIA echt niet mag. Maar na vijftien jaar Formule 1 zullen ze mij dat vergeven", zo schrijft Massa in zijn column. "Na de uitloopronde ging ik achter de twee Mercedessen aan, het rechte stuk op waar zij hun podiumplek vierde met mooie donuts. Ik was Valtteri en Lewis dankbaar voor de manier waarop ze mij ontvingen, maar bovenal wil ik iedereen bedanken die samen met mij deze lange reis heeft afgelegd."

Ontdek het op Google Play