Horner lovend over Verstappen: 'Niet vergeten dat dit pas zijn vierde jaar in de autosport was'

News


Léon le Comte

Horner lovend over Verstappen: 'Niet vergeten dat dit pas zijn vierde jaar in de autosport was'

Voor Max Verstappen was 2017 weer een leerzaam jaar in de Formule 1. Volgens zijn teambaas Christian Horner haalde Verstappen dit jaar voordeel uit het feit dat hij meer ervaring heeft gekregen. Dat heeft hem bijvoorbeeld geholpen om de tegenslagen te verwerken, stelt Horner in gesprek met Motorsport.com.

Horner constanteerde dat Verstappen een stukje volwassener is geworden. De teambaas van Red Bull wijst erop dat zijn coureur nog niet zo lang actief is in de Formule 1. "Hij heeft meer ervaring in het racen gekregen. Vergeet niet dat dit nog maar zijn vierde jaar in de autosport was." Horner was onder de indruk van de manier waarop Verstappen omging met de teleurstellingen. "Wat echt indruk op mij heeft gemaakt is hoe hij met de moeilijke momenten is omgegaan. Daar waren er best veel van dit jaar, met name in de zomermaanden", doelt Horner op de uitvalbeurten van de Red Bull-coureur.

De Brit roemt de kwalititeiten van Verstappen nog maar eens, die altijd tot het gaatje probeert te gaan. "Hij heeft een geweldig gevoel voor de auto. Hij neemt risico's, geen onverantwoorde risico's, maar wel overwogen risico's", aldus Horner, die verder aangeeft dat Verstappen over een enorme vechtlust beschikt. Die vechtlust maakt de Nederlander zo spannend om naar te kijken, vindt hij. Daar heeft Horner natuurlijk een evident punt, gezien zijn inhaalrace in Austin bijvoorbeeld.

Het laatste raceweekend van dit jaar is niet geworden waar ze bij Red Bull op gehoopt hadden. In de eerste vrije training liet Verstappen nog een goede snelheid zien, maar naarmate het weekend vorderde was duidelijk dat een podiumplek heel lastig zou worden. Dat bleek gisteren ook het geval. Getuige de vijfde plek voor Verstappen.

Ontdek het op Google Play