Grand Prix Abu Dhabi: Mercedes domineert, Bottas pakt de zege

News


Joas van Wingerden

Grand Prix Abu Dhabi: Mercedes domineert, Bottas pakt de zege

De Grand Prix van Abu Dhabi op het Yas Marina Circuit gaat misschien wel de boeken in als de saaiste race van dit seizoen. Er viel slechts sporadisch wat spektakel te bespeuren. Uiteindelijk trok Valtteri Bottas, die al op poleposition was gestart, aan het langste eind. Max Verstappen was eigenlijk de hele race aan het pushen bij Kimi Räikkönen, maar tot een serieuze aanval kwam het niet. De Nederlander finishte - mede door het uitvallen van Daniel Ricciardo - als vijfde.

Bij een ondergaande zon sprongen de lichten van het Yas Marina Circuit op groen. Normaal gesproken is de start een moment waarbij je op het puntje van je stoel zit, maar dat was in Abu Dhabi niet aan de orde. Vrijwel het gehele veld kwam op haar eigen positie door de eerste bochten. Alleen Kevin Magnussen spinde door een eigen fout bij de start en Nico Hülkenberg kreeg een vijf seconden tijdstraf voor een actie bij Sergio Pérez. Zelfs na een aantal rondes reed de helft van het veld nog op dezelfde positie als waar het was gestart.

Valtteri Bottas was op poleposition begonnen en gaf deze plek ook niet meer uit handen. Hij werd wel flink opgejaagd door zijn teamgenoot Lewis Hamilton, maar de Fin bleef gefocust en pakte zo zijn derde zege van het seizoen. Sebastian Vettel was de hele wedstrijd nergens te bekennen. De Ferrari-coureur reed een eenzame race op de derde plek. Daniel Ricciardo viel halverwege de race uit en zodoende nam Kimi Räikkönen zijn vierde plek over. Vlak daarachter zat Max Verstappen, die de druk op de Ferrari probeerde vast te houden. Het lukte de Limburger echter niet om een serieuze aanval in te zetten. Uiteindelijk viel ook Carlos Sainz nog uit, nadat zijn band tijdens de pitstop niet goed werd gemonteerd.

Ontdek het op Google Play