Eerste vrije training Grand Prix Abu Dhabi: Vettel zet de snelste tijd neer, Verstappen derde

News


Léon le Comte

Eerste vrije training Grand Prix Abu Dhabi: Vettel zet de snelste tijd neer, Verstappen derde

In de eerste vrije training liet Sebastian Vettel de snelste tijd noteren. Hamilton en Verstappen waren een fractie langzamer dan de Ferrari-coureur.

Lewis Hamilton liet als eerste de snelste tijd noteren, maar daar ging Vettel overheen. Hij was een honderdste van een seconde sneller dan de coureur van Mercedes. Max Verstappen was op zijn beurt twee honderdste van een seconde langzamer dan de wereldkampioen. De verschillen bovenin waren erg klein in de eerste vrije training. Teamgenoot van Verstappen, Daniel Ricciardo kon niet tippen aan de tijden van de bovenste drie. De Australiër eindigde op P10.

Net als in Brazilië verscheen George Russell op de baan in de eerste vrije sessie namens Force India. De Engelsman noteerde een elfde tijd. Verder waren er weinig bijzonderheden in de eerste vrije training. Hülkenberg en Grosjean spinde, maar konden hun weg vervolgen.

De cockpitbescherming voor volgend seizoen, de Halo, werd ook getest in deze eerste vrije sessie in Abu Dhabi. Ondermeer Valterri Bottas reed zijn ronden met de Halo op zijn bolide gemonteerd.

Bekijk hieronder de volledige uitslag van de eerste vrije training.