Stoffel Vandoorne: 'Dit jaar gaf voldoening'

News


Joas van Wingerden

Stoffel Vandoorne: 'Dit jaar gaf voldoening'

Hoewel het misschien aan de resultaten niet af te lezen is, haalt McLaren-coureur Stoffel Vandoorne naar eigen zeggen toch voldoening uit zijn eerste seizoen in de Formule 1. De Belg kan niet wachten om alles wat hij heeft geleerd volgend jaar in de praktijk te brengen.

In zijn eerste seizoen in de Formule 1 heeft Stoffel Vandoorne het vaak niet makkelijk gehad. De Belg mocht gelijk bij het voormalige topteam McLaren aan de slag, maar dat kende een historisch problematisch jaar. De Honda-motor was van een bedroevend niveau qua betrouwbaarheid én snelheid, waar Vandoorne ook regelmatig mee werd geconfronteerd. "Het was een jaar van ups en downs," aldus Vandoorne in gesprek met Motorsport.com. "Ik had een moeilijke start, maar dankzij hard werken met het team heb ik het gevoel dat ik er nu echt sta." De 25-jarige coureur kon in totaal zes races niet afmaken, waarvan vier in de eerste zes races.

Volgens Vandoorne heeft hij in de tweede helft van het seizoen veel van de valse start goed kunnen maken. Omdat hij uiteindelijk later in het seizoen dus nog wel aardig wat kilometers heeft kunnen maken, is het volgens hem een leerzaam jaar geweest: "Ik ben nu meer op mijn gemak in de cockpit dan ooit en de vooruitgang in de tweede helft van het seizoen is bemoedigend." Vandoorne stelt dat hij niet kan wachten om volgend jaar alles te kunnen geven. De Vlaming staat 16e in het rijderskampioenschap, één plaats achter zijn zeer ervaren teamgenoot Ferando Alonso.

Ontdek het op Google Play