Drie Nederlanders in de race voor coureursfunctie bij McLaren

News


Jeen Grievink

Drie Nederlanders in de race voor coureursfunctie bij McLaren

Het Formule 1-team van McLaren is op zoek naar nieuw personeel en heeft een creatieve manier bedacht om de geschikte kandidaat te vinden. Middels een competitie, die zij de World's Fastest Gamer noemen, konden spelers zich aan melden om hun kunsten te laten zien. Er zijn nu nog zes finalisten over en daaronder bevinden zich maar liefst drie Nederlanders. Zij maken allemaal nog kans op een baan als simulatorcoureur bij McLaren.

McLaren wil haar Formule 1-team uitbreiden met een simulatorcoureur. In plaats van binnen hun eigen wereldje te zoeken of door een doodnormale vacature te plaatsen, organiseerde de Britse renstal een gamecompetitie die ze World's Fastest Gamer hebben genoemd. Iedereen die dacht een aardig potje te kunnen racen, kon zich aanmelden. Via diverse voorrondes kregen ze de kans zich te plaatsen voor de finale.

Uiteindelijk bleven er twaalf simracers over, die op 11 november begonnen aan de eerste cruciale fase van het toernooi. Ze moesten verschillende wagens besturen, in verschillende games en op verschillende circuits. Uiteindelijk koos de jury zes finalisten uit en hieronder bevinden zich drie Nederlanders: Rudy van Buren, Bono Huis en Freek Schothorst. In de komende twee dagen zullen zij samen met twee Engelsen en een Fin de finale spelen. Daarna zal er van vier van de zes deelnemers afscheid genomen worden.