Vandaag jarig: Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing

News


Joas van Wingerden

Vandaag jarig: Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing

Vandaag mag Red Bull Racing-teambaas Christian Horner alweer 44 kaarsjes uitblazen! De meesten zullen hem waarschijnlijk kennen als de baas van Max Verstappen, maar wie is de man achter Red Bull Racing nog meer?

Christian Horner is niet meer weg te denken uit de pitstraat. De 44-jarige Brit is al sinds 2005 actief als teambaas bij Red Bull Racing. Vlak voor het seizoen dat jaar van start ging, werd hij door de energiedrankfabrikant aangewezen als opperhoofd. Eind 2004 kocht Red Bull het F1-team van Jaguar over, om op die basis het eigen team op te bouwen. Horner was toen 31 en had 6 jaar daarvoor zelf zijn racestuur aan de wilgen gehangen. Horner racete onder andere twee seizoenen in de Formule 3000. Hij deed dat voor Arden Racing en kwam later zelf aan het roer te staan van dat team. Verder dan een zesde plaats kwam Horner niet als coureur in die raceklasse.

Ondanks aanvankelijke problemen met betrouwbaarheid van Ferrari-motoren en later met Renault-motoren, werd duidelijk dat Red Bull Racing meer potentie had dan het Jaguar-team waar het mee begonnen was. Horner maakte al snel naam als een zeer capabale teambaas. Toen ontwerper Adrian Newey bij het team betrokken raakte, ging het snel. In 2010 pakte Horner met zijn team de eerste constructeurstitel en het coureurskampioenschap met Sebastian Vettel. Horner was de jongste teambaas die dat voor elkaar had gekregen. Er volgden nog drie jaren van dominantie voor Red Bull Racing.

Horner is getrouwd een heeft twee dochters. Zijn oudste dochter kreeg hij met zijn vorige partner en is vier jaar oud. Begin dit jaar werd Horner opnieuw vader, deze keer van een zoon, die hij kreeg met zijn huidige vrouw, Spice Girl Geri Halliwell.

Ontdek het op Google Play