Daniel Ricciardo: 'Ik weet niet of Vettel me wil'

News


Joas van Wingerden

Daniel Ricciardo: 'Ik weet niet of Vettel me wil'

Nu het volgende seizoen steeds dichterbij komt, komen er steeds meer vragen over de toekomst van Daniel Ricciardo. De Australiër heeft na Abu Dhabi al een gesprek met zijn team, maar stelt opnieuw geen haast te maken met een beslissing. Daarnaast is een eventuele overstap naar Ferrari volgens hem helemaal niet per se logisch.

Red Bull Racing maakt er geen geheim van dat ze er alles aan willen doen om Daniel Ricciardo, net als Max Verstappen, nog wat jaartjes langer te houden. Het contract van de Australische coureur loopt eind volgend seizoen af, waarna hij volgens sommigen het team verlaat. Niks is echter zeker, stelde Ricciardo al meerdere malen. Hij neemt de tijd om een besluit te nemen. Dat Red Bull en Max Verstappen hebben aangegeven hem graag langer in het team te hebben is "...heel aardig van ze, maar ik heb geen haast. Ik respecteer Red Bull enorm, maar ik heb nog genoeg tijd om de boel te analyseren," zegt hij tegen het Braziliaanse Globo. "Als we volgend jaar met Red Bull beginnen op het niveau van Mercedes en Ferrari, zijn wij de favorieten," stelt de goedlachse teamgenoot van Verstappen.

Hoewel Ricciardo volgens sommigen al met een schuin oog naar Ferrari zou kijken, stelt de coureur zelf dat het niet per se een droomscenario is. "Ik wil gewoon een auto hebben waarmee ik wereldkampioen kan worden. Ik zou niet zeggen dat het een droom is om bij Ferrari te rijden, want dat zou wat overdreven zijn." Daarnaast vraagt hij zich af of Vettel wel openstaat voor samenwerking. "...maar ik weet niet of hij het team kan zeggen met wie hij wil samenwerken." Ricciardo en Vettel reden in het verleden ook samen bij Red Bull Racing.

Ontdek het op Google Play