Franz Tost: 'Ik zie volgend jaar niemand anders rijden dan Hartley en Gasly'

News


Joas van Wingerden

Franz Tost: 'Ik zie volgend jaar niemand anders rijden dan Hartley en Gasly'

Toro Rosso-teambaas Franz Tost weet haast wel zeker dat Pierre Gasly en Brendon Hartley volgend jaar ook weer zullen rijden voor zijn team. Een officiële bevestiging lijkt niet ver weg meer te zijn.

Het juniorenteam van Red Bull eindigt het seizoen met een compleet ander rijdersduo dan het begon. Brendon Hartley en Pierre Gasly namen de plaatsen van Daniil Kvyat en Carlos Sainz in en zijn er waarschijnlijk volgend jaar gewoon weer bij. "Het is aan Red Bull om te beslissen, maar beide coureurs zijn een grote aanwinst voor het team. Ik zie dan ook geen anderen in de auto zitten volgend jaar," aldus Tost tegenover Motorsport.com. Toch zal hij dat zelf niet aankondigen, aangezien dat volgens hem aan Red Bull is.

Dr. Helmut Marko, de nestor van Red Bull, stelt dat het niet lang meer zal duren voor er een verklaring komt over de line-up voor volgend jaar. "Misschien komt Toro Rosso binnenkort wel met een officiële verklaring," aldus een nog wat mysterieuze Marko. Hij kan geen harde termijn geven voor wanneer er een knoop doorgehakt wordt. Er zijn op dit moment volgens hem 'andere problemen', waarbij hij ongetwijfeld doelt op de samenwerking tussen Toro Rosso en Renault. De Franse motorfabrikant en Toro Rosso lagen afgelopen weekend flink overhoop met elkaar, omdat er over en weer beschuldigingen werden gemaakt rond het falen van de motoren. Volgens Marko is de ruzie inmiddels alweer redelijk bijgelegd.

Ontdek het op Google Play