Sebastian Vettel: 'Niet moedig genoeg in laatste ronde'

News


Joas van Wingerden

Sebastian Vettel: 'Niet moedig genoeg in laatste ronde'

Lange tijd leek het erop dat Sebastian Vettel er vandaag opnieuw een pole position uit zou halen. Op het laatste moment was Mercedes-coureur Valtteri Bottas echt nét iets sneller. Vettel is niet geheel tevreden over zijn laatste ronde, want er zat volgens hem meer in.

Het scheelde nog geen 0,04 seconden of Ferrari-coureur Sebastian Vettel had voor de tweede keer op rij pole position te pakken. De Duitser weet wel waar hij het uiteindelijk toch nog heeft laten liggen. Tegenover Motorsport.com verklaart hij dat hij in de eerste bocht van de laatste ronde niet moedig genoeg was: "De eerste ronde ging heel goed, ondanks dat ik aan het einde iets overstuur had. Ik wist dat er dus meer in zat, maar in de laatste ronde koos ik eieren voor mijn geld. Ik had daar gewoon grip, maar ik remde te vroeg, dus daar heb ik tijd verloren."

Toch denkt Vettel dat hij morgen de winst wel kan pakken. Volgens de coureur was hij in de lange stints sterker dan Bottas, dus hij is hoopvol gestemd. Winnen van Bottas kan geen kwaad, want hoewel Vettel tweede staat in het kampioenschap, maakt Bottas ook nog aanspraak op die positie. Dan moet er echter wel een groot gat geslagen worden tussen hem en Vettel, want er zitten nu 15 punten tussen de twee. Er zijn nog maximaal 50 punten te halen in het coureurskampioenschap. Lewis Hamilton, die niet verder kwam dan een half rondje in de kwalificatie voordat hij crashtte, heeft sinds Mexico het wereldkampioenschap in handen.

Ontdek het op Google Play