Carlos Sainz over overstap naar Renault: 'Niet verwacht dat het zo goed zou gaan'

News


Joas van Wingerden

Carlos Sainz over overstap naar Renault: 'Niet verwacht dat het zo goed zou gaan'

Op de valreep stapte Carlos Sainz nog dit seizoen over van Toro Rosso naar Renault. Hoewel de Spanjaard van tevoren al best optimistisch was, had hij naar eigen zeggen niet verwacht dat hij zo snel zo zou presteren bij zijn nieuwe team.

Je kunt er niet omheen, Carlos Sainz maakte indruk in zijn eerste sessies bij Renault. Hoewel teamgenoot Nico Hulkenberg ook de nodig pech heeft gehad, werd al snel duidelijk dat Sainz qua snelheid gelijk goed meekomt. Bij zijn eerste race voor het team, in de Verenigde Staten, was hij in de kwalificatie sneller dan Hulkenberg en pakte hij uiteindelijk een nette zevende plaats. Sainz had zelf niet verwacht dat hij al direct zo goed zou presteren bij Renault: "Ik weet dat ik me snel kan aanpassen, maar had niet verwacht dat ik gelijk zo competitief zou zijn," verklaart hij aan Autosport.com.

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn bij Renault. Sainz kon de race in Mexico niet afmaken vanwege technische problemen, net als teamgenoot Hulkenberg. Sainz stelt dat de focus bij Renault echt op de krachtbron moet liggen, maar dat hij ook ziet dat het de goede kant op gaat: "Iedereen is positief en gemotiveerd, dat is mooi om te zien. Er moet vooruitgang geboekt worden qua betrouwbaarheid van de motor, maar ik zie het team alleen maar groeien daarin." Volgens Sainz is het ideaal dat hij nu al vier races voor Renault kan rijden, omdat hij dan meer input kan geven voor de auto van volgend jaar. Dan moet de auto om hem heen ontwikkeld worden, in plaats van Jolyon Palmer.