Aston Martin: 'Voorlopig geen overname Red Bull Racing'

News


Joas van Wingerden

Aston Martin: 'Voorlopig geen overname Red Bull Racing'

Aston Martin benadrukt dat het hoofdsponsor van Red Bull Racing wordt, maar dat er van een overname nog geen sprake is. Het Britse sportautomerk sluit overigens niet uit dat het in de toekomst wel zo ver kan komen.

Volgend seizoen zal Red Bull Racing verdergaan onder de naam Aston Martin Red Bull Racing. Dat betekent vanaf dat moment niet veel meer dan dat het de hoofdsponsor van het Oostenrijkse team is en dat er onderling op intensieve wijze kennis uitgewisseld wordt. Dat is overigens ook niet nieuw, want Red Bull Racing werkte al samen met het merk aan de ontwikkeling van de Aston Martin Valkyrie; een hypercar met een gecombineerd hybride-vermogen van 1.130 pk.

Volgens Aston Martin's marketingchef Simon Sproule is het merk ondanks de intensieve samenwerking momenteel nog niet geïnteresseerd om het F1-team (deels) op te kopen. Het gaat puur om een verdere investering waar het merk op technisch gebied voor eigen producten de vruchten van hoopt te plukken. In de toekomst zou het overigens wel kunnen gaan gebeuren, zegt Sproule tegen Motorsport.com, maar dat zou afhangen van de wensen van de aandeelhouders.

In het verleden was Infiniti hoofdsponsor van Red Bull Racing. Destijds ging het team ook onder de naam Infiniti Red Bull Racing door het leven. Het logo van dat merk stond een aantal jaren groot op de zijkanten van de auto's, totdat per 2016 het technologisch partnerschap niet meer met Infiniti maar met Aston Martin zou zijn. Volgend jaar mogen we een grote verwijzing naar de samenwerking op de auto's verwachten. De bovenstaande illustratie laat zien hoe dat er mogelijk uit zou zien.

Foto: Illustratie Colorsponge

Ontdek het op Google Play