Renault: 'Volgende auto compleet nieuw'

News


Joas van Wingerden

Renault: 'Volgende auto compleet nieuw'

Renault heeft dit seizoen niet het doel bereikt dat het team zichzelf gesteld had. Een vijfde plaats was de bedoeling, een zevende plaats is waar het nu staat. Volgend jaar begint het team met een schone lei.

Vorig jaar rond deze tijd werd er door alle teams koortsachtig gewerkt aan een auto die behoorlijk anders moest worden dan het uitgaande model. Vanwege een breed pakket aan veranderingen, kon iedereen weer haast van de grond af opnieuw een auto ontwikkelen. Voor volgend jaar is dat niet per se nodig, omdat het basisontwerp behoorlijk gelijk blijft. Renault maakt zich er echter niet zo 'makkelijk' van af, want volgens technisch directeur Nick Chester wordt de R.S.18 van de grond af ontwikkeld.

"Het is een compleet nieuwe auto, ondanks de betrekkelijk kleine hoeveelheid reglementsveranderingen. We hebben veel geleerd van de aerodynamica op de huidige auto, dus de nieuwe auto moet een grote sprong vooruit betekenen," verklaart hij aan Pitpass.com. Volgens Chester rijden Nico Hulkenberg en Carlos Sainz de komende Grand Prix al met aerodynamica van de nieuwe auto, om de nieuwe aanpak te testen.

De vijfde plaats in het constructeurskampioenschap die het team voor dit seizoen als doel had gesteld, lijkt haast onhaalbaar. Chester benadrukt dat de vierde en vijfde positie van Hulkenberg en Sainz in Mexico (voordat ze uitvielen) aantoonden dat er al flinke vooruitgang is geboekt. Daarbij hielpen de terugvallende Hamilton en Vettel natuurlijk ook. Renault moet een achterstand van 28 punten op Williams inhalen, wil het nog de vijfde plek in het constructeurskampioenschap bemachtigen.

Ontdek het op Google Play