Zak Brown: "We hopen op podiumplaats in Melbourne"

News


Joas van Wingerden

Zak Brown: "We hopen op podiumplaats in Melbourne"

McLaren heeft hoge verwachtingen van de aanstaande samenwerking met motorfabrikant Renault. Het team uit Woking neemt na dit seizoen afscheid van Honda, en hoopt vanaf dat moment weer competitief te zullen zijn. McLaren-directeur Zak Brown hoopt alvast op een podiumplaats tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Melbourne, Australië.

McLaren reed de afgelopen drie seizoenen met de krachtbronnen van Honda. Een succes was dit allerminst te noemen. De Britten konden met de Japanse motor niet competitief zijn en kampte regelmatig met betrouwbaarheidsproblemen. Een aantal weken geleden besloot McLaren dan ook haar samenwerking met Honda na dit seizoen op te zeggen. Een nieuwe partner was voor beide partijen echter zo gevonden. Honda zocht haar heil bij Scuderia Toro Rosso en McLaren kon terecht bij Renault.

Vanaf 2018 zal McLaren dus met dezelfde motorfabrikant rijden als Red Bull Racing. De Oostenrijkse renstal is dan ook een perfect referentiepunt voor McLaren. Directeur Zak Brown heeft hoge verwachtingen van de Franse krachtbron. "Ik wil niet direct zeggen dat we in Melbourne een podium verwachten, maar we hopen er wel op", zo zegt hij tegen Motorsport.com. Dit zou dus betekenen dat McLaren-Renault al direct vanaf de eerste race competitief zal moeten zijn. Volgens Brown is dat ook mogelijk.

"We zullen weer één van de grote vier teams zijn", zo blaakt hij van zelfvertrouwen. "Dat houdt natuurlijk niet automatisch in dat we ook in de top vier zullen eindigen, maar we hebben nu alle middelen om competitief te zijn. De Renault-motor is ijzersterk en in combinatie met ons chassis zorgt dat voor vertrouwen." Hij voegt daaraan toe dat de druk op zijn team hierdoor wel toeneemt, maar dat dat een onderdeel is van de sport. Volgens Brown bestaat er geen twijfel dat zij met ingang van 2018 competitief zullen zijn.