Räikkönen: 'Niemand is blij als de stewards hem bestraffen'

News


Joas van Wingerden

Räikkönen: 'Niemand is blij als de stewards hem bestraffen'

Volgens Ferrari-coureur Kimi Räikkönen zullen de besluiten van stewards nog heel vaak weerstand veroorzaken. De gelauwerde coureur denkt dat consistent zijn in straffen moeilijk zal zijn, omdat 'elke situatie weer verschillend bekeken wordt'.

Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten kreeg Max Verstappen een tijdstraf omdat hij Kimi Räikkönen ingehaald zou hebben door buiten de baan te gaan. Daarna ontstond er veel commotie rond het uitdelen van straffen, omdat er daarbij met twee maten gemeten zou worden. Volgens Räikkönen zal het echter in de toekomst niet heel anders gaan: "Soms heb je het meezitten, soms zit het je tegen, maar niemand is blij als je er nadeel van ondervindt. Er zijn nou eenmaal niet zoveel stewards, maar ze hebben allemaal hun eigen visie op bepaalde zaken," aldus de Finse coureur volgens Crash.net.

Volgens Räikkönen helpt het dan ook niet als er elke race dezelfde stewards worden ingeschakeld: "Ik zie niks veranderen als we altijd dezelfde mannen hebben, want als je ze meehebt ben je blij, maar zo niet, dan blijft het een ongelukkige situatie voor je," aldus Räikkönen. Uiteindelijk is het volgens hem ook heel erg afhankelijk van de situatie, omdat er elke keer naar verschillende aspecten gekeken zal worden. Het is volgens de coureur 'onderrdeel van het racen', maar hij verwacht dat er altijd discussies over zullen blijven ontstaan. Toch is het volgens hem in de MotoGP niet anders.