Valtteri Bottas: "Red Bull en Max waren gewoon te snel"

News


Léon le Comte

Valtteri Bottas: "Red Bull en Max waren gewoon te snel"

Op de officiële site van Mercedes blikt Valtteri Bottas terug op de race van afgelopen zondag. De Finse coureur geeft toe dat Max Verstappen te snel was voor Mercedes en de tweede plaats het maximaal haalbare was.

Bottas profiteerde van de aanraking tussen Vettel en Hamilton in de eerste bochtencombinatie. Na dat incident kwam hij tweede te liggen achter Verstappen. Al snel werd duidelijk dat Bottas Verstappen niet kon volgen. Hij reed vervolgens de hele race op tweede positie. Dat kwam ook doordat Bottas weinig te duchten had van nummer drie, Räikkönen. "We konden het niet bijhouden. Red Bull en Max waren gewoon te snel."

Mercedes moest de wereldtitel van Lewis Hamilton vieren met een negende en tweede plaats. Iets waar ze vooraf bij de Zilverpijlen niet op gehoopt hadden. "We hebben niet kunnen vechten voor de overwinning, jammer genoeg", zei Bottas, die aangaf dat Mercedes ook niet een keer het geluk had van een Safety Car of iets anders dergelijks.

Volgens hem ligt het Autodromo Hermanos Rodriguez Red Bull nou eenmaal beter dan Mercedes. "We misten grip en gleden een beetje af in de bochten. Ik denk dat Red Bull op dat gebied nog steeds voordeel heeft op banen als deze." Bottas reed net als Verstappen een vrije 'saaie' race en spaarde de krachtbron. "Maar ook wanneer we met volle kracht en plank gas hadden gereden, hadden we Max niet bijgehouden", besloot de coureur van Mercedes, die nog kans heeft om een plek te stijgen in de stand van de coureurs. De achterstand op Vettel bedraagt namelijk 15 punten met nog twee races te gaan.

Ontdek het op Google Play