Mansell: "Acht wereldtitels moet mogelijk zijn voor Hamilton"

News


Jeen Grievink

Mansell: "Acht wereldtitels moet mogelijk zijn voor Hamilton"

Lewis Hamilton schaarde zich gister in een illuster rijtje. De Brit sleepte in Mexico zijn vierde wereldtitel in de wacht en hoeft hierdoor alleen Michael Schumacher en Juan Manuel Fangio nog voor zich te dulden. Landgenoot Nigel Mansell denkt dat Hamilton deze coureurs ruimschoots gaat passeren. Volgens hem kan Hamilton tot acht wereldtitels komen.

Lewis Hamilton reed in Mexico misschien wel zijn slechtste race van het seizoen, maar door de vierde plaats van Vettel was het genoeg voor het kampioenschap. Zodoende schreef de Mercedes-coureur de vierde wereldtitel op zijn naam. Met deze prijs komt hij in een illuster rijtje terecht. De Brit mag zichzelf nu in één adem noemen met Sebastian Vettel en Alain Prost. Bij nog een nieuwe wereldtitel kan hij zich zelfs meten met Michael Schumacher en Juan Manuel Fagio. Voormalig wereldkampioen Nigel Mansell denkt dat zijn landgenoot nog wel ver boven deze coureurs uit gaat komen.

"Lewis is één van de allergrootsten die deze sport ooit heeft gekend", zo spraakt hij lovend tegen talkSPORT. "Ik riep een aantal jaren terug al dat Lewis alle records uit de geschiedenisboeken kan rijden, zo goed is hij. Ik denk dat hij de beste aller tijden kan worden. Acht wereldtitels is mogelijk voor hem."

Maar er zit nog meer in de loftrompet van Mansell. De oud-coureur gaat zelfs zo ver dat hij Hamilton wellicht geridderd zou moeten worden. "In mijn ogen is alles wat hij heeft bereikt zeker verdiend. Of hij geridderd moet worden? Misschien wel. Hij is een verademing. Hij gaat grenzen over, in de positieve zin van het woord. Hij is ook een aardige vent, maar niet iedereen ziet dat. Mensen zouden hem moeten waarderen en accepteren om wie hij is", zo sluit Mansell af.