Arrivabene baalt: "Potentie van de SF70H niet getoond"

News


Léon le Comte

Arrivabene baalt: "Potentie van de SF70H niet getoond"

De voortekenen voor Ferrari leken goed. Vettel bemachtigde poleposition op de zaterdag en liet een goede snelheid zien. Helaas voor Ferrari liep het vanaf de eerste bocht al in de soep.

Er heerste optimisme bij Ferrari na de kwalificatie, maar dat verdween snel. Vanaf de eerste ronde liep Ferrari alweer achter de feiten aan. Kimi Räikkönen behaalde nog wel een podiumplaats, maar reed grotendeels in niemandsland. De inhaalrace van Sebastian Vettel werd door de kijkers van de Formule 1 beloond met de titel Driver of the Day. Dat is misschien wel het enige positieve dat Ferrari overhoudt aan de race in Mexico. Opnieuw stelde de Scuderia teleur. "Voor de zoveelste keer heeft de SF70H zijn potentie niet kunnen laten zien. We hebben het zaterdag wel kunnen zien toen Sebastian poleposition bemachtigde en tijdens de race liet hij dat ook zien door middels zijn inhaalactie."

Arrivabene zag dat het al vroeg mis ging in de race. Zijn plan kon na tientallen seconden alweer de prullenbak in. "Helaas heeft het samenkomen in de eerste bochtencombinatie het verdere verloop van de race behoorlijk beïnvloedt", zei de teambaas van Ferrari na afloop van de race. Arrivabene wil met Ferrari het seizoen zo goed mogelijk afsluiten en hoopt nog iets te kunnen laten zien in de laatste Grands Prix. "We zullen in de aankomende twee races het uiterste doen om met dezelfde concentratie en vastberadenheid aan de start te verschijnen. Ik wil Lewis feliciteren met het behalen van zijn vierde wereldtitel", aldus Arrivabene.


Ontdek het op Google Play