Paddy Lowe: 'Mechanisch gezien één van de moeilijkste van het jaar'

News


Léon le Comte

Paddy Lowe: 'Mechanisch gezien één van de moeilijkste van het jaar'

Volgens teambaas van Williams, Paddy Lowe, is de Grand Prix van Mexico op mechanisch vlak één van de moeilijkste van het jaar. De hitte en de ijle lucht vergen het uiterste van de engineers.

Eén van de grootste uitdagingen tijdens de race is om de motor te koelen. Ook het hoogteverschil speelt een grote rol. Het Autodromoo Hermanos Rodriguez ligt op 2300 meter hoogte en dat zorgt ervoor dat de coureurs in een ijle lucht rijden. Op de baan in Mexico moet veel geremd worden in combinatie met de hoge temperatuur is het voor de coureurs zaak dat de bolide niet overhit raakt. "Het is een moeilijk circuit om te koelen. Misschien wel één van de moeilijkste van het jaar, vanwege de dunne atmosfeer en het vele remmen zonder dat je daar voordeel uit haalt", legde Lowe uit aan Autosport.com.

Hij verwacht dat de coureurs maar met één ding bezig zullen zijn tijdens de race en dat is de koeling van de auto. "We wikken en wegen over alles: de brandstof, de banden, de remmen en het koelen. Maar we zullen het meest bezig zijn met het koelen" , aldus de teambaas van Williams.

Ontdek het op Google Play