Carey over Hamilton: "Kan je geen betere ambassadeur wensen"

News


Léon le Comte

Carey over Hamilton: "Kan je geen betere ambassadeur wensen"

Chase Carey, voorzitter van de Formule 1, is blij met Lewis Hamilton als wereldkampioen. Wel vindt Carey dat er meer concurrentie moet komen.

Voor Liberty Media is het vizier gericht op 2020. Volgens Carey maakt de Formule 1 maandelijks stappen, maar kan er vanaf 2020 echt doorgepakt worden. "Het gaat erom waar wij in 2020 staan. Dan lopen de langlopende contracten af en kunnen we verder met een nieuwe Formule 1", tekende de Bild am Sonntag op uit de mond van Carey.

Carey vindt dat Lewis Hamilton een goed uithangbord is voor de sport. "Je kan je geen betere ambassadeur wensen." Hij voegde daaraan toe dat de Engelsman de Formule 1 op de best mogelijke manier vertegenwoordigt.

Liberty Media probeert de Formule 1 steeds aantrekkelijker te maken voor de fans. Vanaf 2020 vinden er grotere veranderingen plaats als de plannen van de eigenaren doorgaan. "Het geluid van de motoren moet harder, de motoren moeten goedkoper en we willen meer actie op het circuit" , aldus Carey. Hij merkt dat er steeds meer mensen die invloed hebben op de Formule 1 bewust worden van het feit dat de sport moet veranderen.

Het belangrijkste is dat er meer teams gaan strijden om de wereldtitel. "Ik merk dat er steeds meer mensen zich realiseren dat er iets moet gaan veranderen. Het meest belangrijke is dat er niet één of twee teams alles kunnen winnen", doelde de Ier op het feit dat Mercedes dit jaar zowel de beste coureur als het beste team heeft.

Ontdek het op Google Play