Vettel lovend over Arrivabene: "Ik hoop dat hij blijft"

News


Léon le Comte

Vettel lovend over Arrivabene: "Ik hoop dat hij blijft"

Sebastian Vettel sprak gisteren lovende woorden over teambaas Maurizio Arrivabene. Er gingen geruchten rond dat Italiaan op de nominatie stond om vervangen te worden. Volgens Vettel heeft Ferrari veel te danken aan Arrivabene.

Sinds Arrivabene aan het roer staat bij Ferrari is de weg omhoog ingeslagen, zei Vettel op de persconferentie. "Ik hoop dat hij blijft. Kijk naar waar Ferrari eind 2014 stond. Kijk naar hoe de vorm destijds was" , doelt Vettel op het dramatische seizoen van de Scuderia. Ferrari won in 2014 geen enkele keer en werd vierde in het kampioenschap voor de constructeurs. Arrivabene heeft ervoor gezorgd dat alle blikken weer dezelfde kant op gingen staan. "De spirit in het team was toen niet goed. Hij heeft het team weer laten groeien."

Naast de groei van de teamspirit roemt Vettel de Italiaan ook vanwege zijn innovaties. "Hij heeft een heel innovatieve en creatieve manier van denken. Daarom denk ik dat hij de juiste persoon is. Hij is een sterke leider, die volgens mij door iedereen gerespecteerd wordt" , aldus Sebastian Vettel.

Ontdek het op Google Play