Verstappen verontschuldigt zich voor woordkeuze richting FIA

News


Léon le Comte

Verstappen verontschuldigt zich voor woordkeuze richting FIA

Nadat Max Verstappen gisteren al tekst en uitleg gaf op de persconferentie in Mexico over het voorval in de Verenigde Staten, heeft hij ook zijn excuses aangeboden via social media. Op Instagram plaatste Verstappen een bericht waarin hij zich verexcuseert voor zijn woordkeuze.

Op de persconferentie zei Verstappen al dat hij voor andere woorden had kunnen kiezen. Via Instagram richt de Red Bull-coureur zich expliciet tot de FIA. In het statement staat ondermeer dat de woorden van Verstappen niet gericht waren tot één persoon en zijn taal niet erg netjes was. "Het gebeurde in het heetst van de strijd" , zo laat hij weten. Het was niet zijn bedoeling om zoveel commotie te veroorzaken. Verstappen hoopt dat het nu achter de rug is en iedereen kan gaan genieten van het komende raceweekend.

Verstappen reageerde na afloop van de Verenigde Staten woest op het besluit van de FIA om hem een tijdstraf van vijf seconden te geven. De woede bleek achteraf ook terecht, want Verstappen was niet de enige die buiten de baan ging. In zijn woede gebruikte hij het woord 'mongool' wat de nodige stof deed opwaaien.

Ontdek het op Google Play