Horner: 'Deal met Max moet afleiding voorkomen'

News


Joas van Wingerden

Horner: 'Deal met Max moet afleiding voorkomen'

Volgens Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is het 'voorkomen van afleiding' één van de belangrijkste redenen dat ze Max nu al langer vast wilden leggen. Het team (en Max) zouden zich nu 'meer kunnen focussen op het bouwen van de beste auto'.

Dat er al heel lang allemaal geruchten rondgaan over een overstap van Verstappen naar een ander team, is Red Bull Racing niet in de koude kleren gaan zitten. Christian Horner verklaart aan Motorsport.com dat de contractverlenging 'een einde moet maken aan deze geruchten, zodat er minder afleiding is'. Volgens Horner was het hard nodig om te laten zien dat de neuzen dezelfde kant op staan, om ervoor te zorgen dat Red Bull zich in alle rust kan toewijden aan het opzetten van een winnende auto. Max' teambaas legt verder uit dat Max ondanks de tegenslagen van dit seizoen inziet wat de waarde van een langere periode bij Red Bull Racing is. "Hij weet welke kansen er na 2018 zijn en is overtuigd dat we de beste keuze zullen maken," reageert Horner cryptisch na een vraag over een mogelijke nieuwe motorleverancier.

Een nieuwe uitdaging voor het team ligt bij het vasthouden van Daniel Ricciardo. De Australiër is nog een jaar contractueel aan de renstal verbonden, maar volgens Horner is het nu 'prioriteit om hem vast te houden'. Red Bull laat al langere tijd merken dat ze Ricciardo net als Verstappen nog graag minstens een paar jaar bij zich houden. Ricciardo zegt dat hij het onder andere laat afhangen van wat het team komend seizoen laat zien.

Ontdek het op Google Play