Daniel Ricciardo: 'Red Bull kan winnen'

News


Joas van Wingerden

Daniel Ricciardo: 'Red Bull kan winnen'

Volgens Red Bull-coureur Daniel Ricciardo heeft Red Bull inmiddels de auto om races te winnen. De Australiër heeft dan ook goede hoop voor de laatste vier races van het seizoen.

Daniel Ricciardo heeft in gesprek met Motorsport.com aangegeven dat hij ervan overtuigd is dat Red Bull Racing elk weekend voor de winst kan gaan. Hoewel het team het volgens hem in de kwalificaties nog wel laat liggen, is de auto inmiddels sterk genoeg om 'op eigen kracht' voor het podium of zelfs voor de winst te gaan. Voor komend weekend zijn de verwachtingen ook hooggespannen, omdat er in Austin volgens Ricciardo veel inhaalmogelijkheden zijn. Daarmee kan het team de eventuele tekortkomingen in de kwalificatie herstellen. Voor Mexico verwacht hij hetzelfde.

Hoewel Ferrari veel pech kende de afgelopen races en Mercedes ook wat moeite had met de auto, haalt hij veel moed uit de RB13. De auto is volgens hem 'beter onder controle', omdat er zo richting het einde van het seizoen meer bekend is over welke afstellingen werken. Daarbij zorgen de nodige updates er volgens hem ook voor dat er meer potentie in de auto zit. Ricciardo hoopt verder dat Red Bull volgend jaar vanaf het begin al beter meekomt in de top. Net als teamgenoot Verstappen benadrukt hij dat het belangrijk is dat het team (maar ook Renault met de motor) eerder is begonnen aan de auto van volgend jaar.