Mick Schumacher: 'Formule 1 blijft het doel'

News


Joas van Wingerden

Mick Schumacher: 'Formule 1 blijft het doel'

Mick Schumacher, de zoon van de legendarisch Michael Schumacher, wil op den duur in zijn vader's voetsporen treden door in de Formule 1 te rijden. Die ambitie verandert niet, ondanks een nog niet heel indrukwekkend jaar in de Formule 3.

Het zou wat zijn; de zoon van Michael Schumacher in de Formule 1! De 18-jarige Mick Schumacher wil dat het op een dag ook zover is, maar blijft reëel. Hij werd dit jaar twaalfde in het F3-kampioenschap, maar laat zich niet uit het veld slaan. Hij blijft nog een extra seizoen in de F3, maar bereidt zich voor op meer: "Ik probeer me op alle vlakken te verbeteren," zegt hij in gesprek met het Duitse SID. "Ik moet me eerst bewijzen, voordat ik klaar ben voor de volgende stap." Die focus op zichzelf, betekent ook dat hij zich niet druk maakt over prestaties van andere jonge coureurs. Zo kan hij er niet wakker van liggen dat Max Verstappen zo jong al in een F1-auto stapte: "Iedereen ontwikkelt zich op zijn eigen manier."

Overigens heeft Mick al wel eens in een F1-auto gereden, één van zijn vader's auto's uiteraard! Tijdens de Grand Prix van België van dit seizoen reed de jonge Schumacher in de Benetton van Michael:

Ontdek het op Google Play