Ross Brawn onder de indruk van prestaties Force India

News


Jeen Grievink

Ross Brawn onder de indruk van prestaties Force India

Het gaat goed met het Formule 1-team van Force India. De renstal staat met 147 punten op een vierde plaats in het constructeurskampioenschap en heeft daarnaast de beschikking over een rijdersduo dat erg veel potentie heeft. Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, vindt dan ook dat Force India het perfecte voorbeeld is van hoe je minimale middelen maximaal besteed.

In het WK voor teams staat Force India met 147 punten op een vierde plaats. Het hoeft alleen de traditionele top drie voor zich te dulden: Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing. De voorsprong op nummer vijf Williams is fors. Met slechts 66 punten heeft Williams nog een hele weg te gaan om het vuur bij Force India aan de schenen te kunnen leggen. De renstal uit Silverstone lijkt dan ook nu al zeker te zijn van de vierde stek. Een knappe prestatie, zo vindt Ross Brawn.

"Ik moet ze feliciteren", zo laat de sportief directeur weten in een officieel statement van de Formule 1. "Voor het tweede jaar op rij lijken ze al verzekerd van de vierde plaats en dat is een knappe prestatie. Zij zijn een voorbeeld van hoe je effectief gebruik maakt van je middelen om daar het maximale resultaat uit te halen." Met name de consistentie en de betrouwbaarheid van Force India maken indruk op Brawn.

De wagens van het team kampen nauwelijks met problemen en zowel Esteban Ocon als Sergio Pérez weten vrijwel altijd punten te scoren. Dit is ook Brawn opgevallen. "De Grand Prix op Suzuka was voor beide rijders hun 13e wedstrijd van het seizoen waarin ze punten wisten te pakken", zo zegt hij. Het is dan ook niet gek dat het gat naar Wiliams inmiddels al 81 punten bedraagt.

Brawn denkt dan ook dat Force India goud in handen heeft met haar rijdersduo. Sergio Perez is een stabiele en ervaren coureur, terwijl Esteban Ocon een enorm talent is. "De combinatie Ocon-Perez heeft erg veel potentie en de felle strijd die zij hebben, brengt het beste in ze naar boven", aldus Brawn.

Ontdek het op Google Play