Boullier is blij dat McLaren en Red Bull volgend jaar met dezelfde motor rijden

News


Léon le Comte

Boullier is blij dat McLaren en Red Bull volgend jaar met dezelfde motor rijden

De samenwerking tussen McLaren en Honda verliep niet bepaald vlekkeloos. Vandaar dat beide partijen na dit seizoen van elkaar afscheid nemen. Aankomend seizoen rijdt McLaren met een krachtbron van Renault. Boullier probeert de verwachtingen te temperen.

McLaren en Renault zullen tijd nodig hebben om de prestaties te optimaliseren, maar Boullier is gemotiveerd om van een McLaren weer een winnende auto te maken. "Wanneer je al een relatie hebt opgebouwd, is het natuurlijks dan wanneer je eraan begint. We zullen tijd nodig hebben. Maar we zijn super gemotiveerd om ons best te doen. McLaren is gemaakt om te winnen, dus we zullen er alles aan doen om weer te gaan winnen."

De prestaties van Red Bull en McLaren zullen volgend jaar onder een vergrootglas komen te liggen. Beide teams rijden dan met een zelfde motor en zullen worden vergeleken met elkaar. De teambaas van McLaren vindt het wel mooi dat beide renstallen dezelfde krachtbron hebben. Volgens hem schept het duidelijkheid wanneer er iets mankeert aan de auto. "Ik hou daar van. Ik ben geen fan van bullshit. Wanneer een ander team met dezelfde motor rijdt en niet kan worden verslaan is er iets mis met de rest van de wagen. Dat is perfect", aldus de Fransman.