Räikkönen verwacht dat Ferrari volgend jaar nog sterker zal zijn

News


Léon le Comte

Räikkönen verwacht dat Ferrari volgend jaar nog sterker zal zijn

Kimi Räikkönen zegt in gesprek met Gazetto dello Sport dat Ferrari volgend jaar nog sterker zal zijn. De Scuderia heeft zich in de afgelopen winter sterk verbeterd en deed lange tijd mee om de titel.

De Fin stelt in de Italiaanse sportkrant dat Ferrari dit jaar een stap in de goede richting gezet. Ferrari presteerde inderdaad voor de zomerstop naar behoren. Lang leek de titelstrijd spannend te blijven tot het einde. Maar de GrandsPrix op het Aziatische continent veranderde alles. Een crash in Singapore, problemen voor Räikkönen in Maleisië en een haperende bougie voor Vettel in Japan gooide roet in het eten. Na de Grand Prix van Japan is iedereen het er wel over eens dat Hamilton zich dit jaar tot wereldkampioen gaat kronen.

Räikkönen is nog opvallend positief. Hij bekijkt het groter geheel en wil dit seizoen niet als een ramp bestempelen. "Vanzelfsprekend willen we iedere race een 1-2 halen. Maar dat is niet altijd mogelijk. Het succes is afhankelijk van meerdere factoren. We dit seizoen een stap in de goede richting gezet door een goede winter. Ik weet zeker dat we volgend jaar nog sterker zullen zijn."

Ook volgend jaar zullen de stoeltjes van Ferrari bemand worden door Vettel en Räikkönen. Het klikt goed tussen beide zegt de Finse coureur. Hij zegt dat de coureurs een goede relatie hebben en dat het hen helpt om de huidige problemen op te lossen. Ferrari is vrijwel zeker van de tweede plek in het contstructeurs-kampioenschap. De Scuderia heeft een voorsprong van bijna honderd punten op nummer drie Red Bull.

Ontdek het op Google Play