Sauber hoopt 'mee te doen in middenmoot' door intensievere samenwerking met Ferrari

News


Joas van Wingerden

Sauber hoopt 'mee te doen in middenmoot' door intensievere samenwerking met Ferrari

Sauber weet dit seizoen geen potten te breken. Het team ligt laatste in het constructeurskampioenschap en heeft als enige team nog geen enkele punt gescoord met de rijders. Volgend jaar moet dat heel anders gaan verlopen en daar moet volgens de teambaas de samenwerking met Ferrari bij helpen.

Het is dit seizoen keihard voor Sauber, dat voor spek en bonen mee lijkt te doen. Hoewel Pascal Wehrlein getipt wordt als mogelijk vervanger voor Massa en Ericsson ook niet per se een slechte coureur is, kan het materieel simpelweg niet mee met de rest van het veld. Voor volgend jaar heeft teambaas Frederic Vasseur de hoop dat het er minder erg aan toe gaat. In gesprek met Autosport geeft hij aan dat hij hoopt op meer Ferrari-onderdelen 'om weer in de middenmoot mee te kunnen doen'. Sauber gebruikt momenteel de Ferrari-krachtbron van vorig jaar, maar komt komend seizoen de nieuwste motor en versnellingsbak van de Italianen te beschikken.

De nieuwe motor moet al een groot verschil gaan maken, maar volgens Vasseur zou het verhaal pas compleet zijn als er meer onderdelen geleverd worden voor de auto. "Het zou de snelste manier zijn om vooruitgang te boeken". Vasseur brengt daarbij wel de nuance aan dat Sauber geen volledig van Ferrari afhankelijk team wil worden, want 'het team heeft zelf ook genoeg expertise'. De samenwerking met Ferrari heeft ook een belangrijke kant voor de Scuderia, want Sauber moet volgend jaar meer als opstap voor aanstormend Ferrari-talent gaan functioneren. De veelbelovende Charles Leclerc is één van de rijders die mogelijk in een Sauber stapt om klaargestoomd te worden voor een toekomst bij Ferrari.

Ontdek het op Google Play