'Verstappen is 60-70 punten misgelopen'

News


Joas van Wingerden

'Verstappen is 60-70 punten misgelopen'

Natuurlijk is positief zijn over Max Verstappen als Nederlander niet zo moeilijk, maar in het Verenigd Koninkrijk kunnen ze er ook wat van! Channel 4-analist Karun Chandhok is vol lof over de rijstijl van Verstappen en dicht hem zelfs een hele klap virtuele punten toe, als Verstappen niet zoveel pech had gehad.

Analist en oud F1-coureur Karun Chandhok blikt na elke Grand Prix in een uitgebreide column terug op de prestaties van diverse coureurs. Na de afgelopen race in Japan heeft hij een paar alinea's gewijd aan Verstappen. Niet zozeer wat de Nederlander in de race zelf deed, maar de algehele rijstijl van Verstappen: "Het gave is dat hij geen houding heeft van 'eerst even inkomen', maar dat hij er gelijk vol voor gaat. Niet alleen in de vrije training, maar ook in de race, want hij wacht niks af maar gaat er gelijk vol voor."

De geboren Indiër Chandhok is verder ook zeer te spreken over de houding van Verstappen in kansrijke situaties: "Hij is oppertunistisch en slim. Hoewel hij wat jeugdige uitbundigheid laat zien, is het wel duidelijk dat hij intelligent genoeg is om zijn acties voor te bereiden. Het is gewoon een hele sterke coureur!" Volgens Chandhok laat Verstappen's score van dit moment niks zien van zijn potentie. De oud-coureur is van mening dat Verstappen in Canada, Spa, Baku en Singapore een geweldig resultaat had kunnen neerzetten en dat hij buiten zijn fout om zo'n 60 tot 70 punten is misgelopen dit seizoen.

Ontdek het op Google Play