Grosjean: 'Wie weet komt Palmer wel terug'

News


Joas van Wingerden

Grosjean: 'Wie weet komt Palmer wel terug'

Het zou Romain Grosjean niet verbazen als Jolyon Palmer niet voorgoed afscheid heeft genomen van de Formule 1. De Fransman maakte zelf ook een rentree na een periode buiten de top van de autosport. 'Het zal wel lastig worden'.

Volgens Haas-coureur Romain Grosjean zou het zomaar kunnen dat Jolyon Palmer terugkeert in de Formule 1. Hoewel Palmer afgelopen race zijn laatste meters maakte in de koningsklasse, is een rentree na lange tijd volgens hem prima mogelijk. In gesprek met Ziggo Sport verklaart de Fransman: "Ik ben zelf na 2009 ook uit de Formule 1 gegaan," Grosjean werd na dat seizoen niet teruggevraagd bij zijn toenmalige werkgever, Renault. Vervolgens richtte hij zich onder andere op de GP2, om uiteindelijk daar het kampioenschap te pakken. In 2011 keerde hij terug naar de Formule 1, bij Lotus. Datzelfde seizoen pakte hij zijn eerste podium; een derde plek bij de Grand Prix van Bahrein.

"Ik ging door een moeilijke tijd toen ik niet meer in de Formule 1 zat, maar ik geloofde in mijn droom en kwam terug." Het wordt volgens hem alleen wel een uitdaging voor Palmer om een plekje te vinden in één van de twintig stoeltjes 'waar mensen vrij lang op blijven zitten'. Palmer nam afgelopen Grand Prix afscheid van de Formule 1, door zijn plaats bij Renault op te geven aan Carlos Sainz. Palmer wist als F1-coureur tot op heden weinig indruk te maken en het verschil in niveau met zijn teamgenoot Nico Hulkenberg was aanzienlijk. Hulkenberg scoorde tot op heden 34 punten, Palmer 8.

Ontdek het op Google Play