Talentvolle Lando Norris kanshebber om Button op te volgen bij McLaren

News


Jeen Grievink

Talentvolle Lando Norris kanshebber om Button op te volgen bij McLaren

Jenson Button is op dit moment nog de reserverijder bij het team van McLaren-Honda, maar vanaf volgend seizoen wil hij zijn heil elders gaan zoeken. Dit betekent dat het team uit Woking op zoek moet naar een vervanger, en Formule 3-sensatie Lando Norris zou een serieuze optie zijn.

Jenson Button kondigde vorig seizoen aan te stoppen met het fulltime racen in de Formule 1. De enkelvoudig wereldkampioen bleef nog wel beschikbaar als reservecoureur bij McLaren-Honda, maar ook daar komt vanaf volgend seizoen een einde aan. Button heeft aangegeven zich te willen gaan richten op andere raceprojecten, buiten de koningsklasse van de autosport.

Door het wegvallen van Button, moet McLaren op zoek naar een andere reserverijder. De pas 17-jarige Lando Norris zou hoog op het verlanglijstje staan. De Brit staat op het punt de Europese Formule 3-titel in de wacht te slepen en zal dan voldoende punten hebben om in aanmerking te komen voor een superlictentie, die vereist is om deel te nemen aan de Formule 1.

"Als hij de Formule 3 op zijn naam zet, wat vrijwel zeker gaat gebeuren, dan heeft hij genoeg punten voor de licentie", zo bevestigt McLaren-teambaas Eric Boullier die daaraan toevoegd erg onder de indruk te zijn van Norris. De 17-jarige Formule 3-sensatie is echter niet de enige kanshebber op de vacature van reserverijder. Naar verluidt staat ook de Nederlander Nyck de Vries op het lijstje met kandidaten.

Ontdek het op Google Play