Lauda: "Relatie Hamilton en Rosberg was slecht, zeiden elkaar niet eens gedag"

News


Jeen Grievink

Lauda: "Relatie Hamilton en Rosberg was slecht, zeiden elkaar niet eens gedag"

Graham Bensinger ging in zijn programma 'In Depth' het gesprek aan met Mercedes-topman Niki Lauda. Daar kwam onder meer de relatie tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton aan bod. De twee coureurs konden volgens velen niet goed met elkaar overweg, maar volgens Lauda was het nog veel erger: "Het was zo slecht dat ze elkaar in de ochtend niet eens goedendag zeiden."

Aan het begin van het interview wordt Lauda geconfronteerd met het plotselinge vertrek van Rosberg, vlak nadat hij de wereldtitel won. De Mercedes-topman respecteert de keuze van de Duitser, maar vond zijn timing niet erg fraai. "We kregen pas in november de klap te verwerken dat onze kersverse wereldkampioen ermee ging stoppen. Hij plaatste ons hiermee in een erg lastige positie. We hadden de sterkste rijderscombinatie nodig om door te gaan met winnen, en hij verliet ons gewoon op het laatste moment", aldus Lauda.

Ook de relatie tussen Rosberg en Hamilton kwam ter sprake. Het was destijds algemeen bekend dat de twee rijders niet goed met elkaar door één deur konden, maar volgens Lauda was het nog erger dan wat de buitenwereld kon vermoeden. "Het was zo slecht dat ze elkaar in de ochtend niet eens goedendag zeiden. Je hoeft in mijn ogen niet persee samen te ontbijten, maar je kunt wel normaal met elkaar omgaan. Er was constant spanning tussen Hamilton en Rosberg", zo legt Lauda uit.

Het gehele interview kun je hieronder bekijken:

Ontdek het op Google Play