Sainz: "Ik was graag bij Toro Rosso gebleven, niemand heeft me uitleg gegeven"

News


Jeen Grievink

Sainz: "Ik was graag bij Toro Rosso gebleven, niemand heeft me uitleg gegeven"

Na veel speculeren ging halverwege september de kogel door de kerk: Carlos Sainz vertrekt bij Toro Rosso en maakt de overstap naar Renault. Inmiddels is de Spanjaard al een aantal dagen in Franse dienst, maar hij had net zo graag het seizoen bij Toro Rosso af willen maken.

De overstap van Sainz naar Renault ging niet zonder slag of stoot. Al voordat de Franse renstal interesse had getoond kreeg Sainz het aan de stok met de Red Bull-leiding omtrent een aantal uitspraken die hij deed over zijn toekomst. Even later verklaarde zijn werkgever dat Sainz voor het juiste bod mocht vertrekken. Doordat Toro Rosso in 2018 graag wilde overstappen op motoren van Honda, moest het onder de deal met Renault - de huidige leverancier - uitkomen. Sainz werd ingezet als middel om dit voor elkaar te krijgen.

Red Bull en Renault kwamen een huurdeal van minimaal één seizoen overeen. Sainz zou aan het einde van dit seizoen de overstap gaan maken naar de Franse fabrieksformatie. De geboren Madrileen zou vanaf dat moment de teleurstellende Jolyon Palmer gaan vervangen. Maar zo liep het echter niet. Renault zette alles op alles om Palmer al eerder te lozen, zodat Sainz al eerder bij hun achter het stuur kon kruipen.

De bedoeling van Renault was dat Sainz al vanaf Maleisië in de gele bolide zou zitten. Maar doordat Palmer in eerste instantie weigerde zijn contract te verscheuren, ging dit niet door. Uiteindelijk kwamen de Brit en Renault toch nog een ontbinding van het contract overeen, en zodoende kon Sainz na de Grand Prix van Japan al instromen bij de Franse fabrieksformatie.

Tegenover Motorsport.com verklaart Sainz nu dat het allemaal prima is, maar dat hij graag het seizoen had afgemaakt in dienst van Toro Rosso. Hij snapt dan ook maar weinig van alle gebeurtenissen omtrent zijn transfer. "Ik was graag bij Toro Rosso gebleven, maar ik ben ook content met deze overstap. Het maakt me niet zoveel uit. Ik ben blij met de kans die ik nu krijg, maar niemand heeft me uitleg gegeven over de vertraging van de plannen", zo zegt Sainz.

Ontdek het op Google Play