Wolff: 'Niks verkeerd aan ontmoeting met Jos Verstappen'

News


Joas van Wingerden

Wolff: 'Niks verkeerd aan ontmoeting met Jos Verstappen'

Toto Wolff is niet bepaald te spreken over de kritiek die Helmut Marko heeft op de aanpak van Mercedes. Marko vindt dat Mercedes en Ferrari 'te weinig ballen tonen' en dat het 'geen stijl is' dat Wolff met Jos Verstappen aanpapt. Wolff bijt terug.

In gesprek met het Duitse Bild laat Toto Wolff weten dat hij niet erg onder de indruk is van de kritiek van Marko. Volgens Wolff is het maar goed dat Mercedes niet 'met de ballen denkt', maar met het hoofd. Marko vindt dat Mercedes te weinig denkt aan het binnenhalen van jong talent en 'voor de veilige keuze gaat'.

Verder gaat Wolff in op de kritiek van Marko over de gesprekken tussen Jos Verstappen en Wolff. Volgens de Duitser is hij 'al bevriend met Jos sinds ver voordat Max in beeld kwam', dus hoeft de Red Bull-adviseur zich niet druk te maken over dat soort ontmoetingen. Marko moet het volgens hem meer zien als 'een bakje koffie doen met een vriend'.

Dat Helmut Marko niet gecharmeerd is van de gesprekken tussen Wolff en Verstappen, heeft vermoedelijk te maken met de kans dat Verstappen door Mercedes gecontracteerd wordt. Red Bull kan Verstappen na volgend seizoen kwijtraken aan de Duitse renstal, omdat er bepaalde clausules in het contract van de Nederlander zitten die dit mogelijk maken. Mercedes zou al langer azen op Verstappen, terwijl Red Bull hoopt dat het Verstappen en Ricciardo nog tot en met 2020 bij zich kan houden. De beide coureurs hebben eerder al aangegeven dat hun termijn bij het team afhangt van de kampioenschapskansen van Red Bull.

Ontdek het op Google Play