Ecclestone: 'Williams, kies Kubica!'

News


Joas van Wingerden

Ecclestone: 'Williams, kies Kubica!'

Als het aan voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone ligt, contracteert Williams Robert Kubica voor het volgende seizoen. Volgens de Brit kan Kubica genoeg betekenen voor het team en voor de sport.

"Als hij die crash niet had gehad, was hij wereldkampioen geworden," aldus Ecclestone tegenover Motorsport.com over Kubica. Volgens de bejaarde oud-eigenaar van de Formule 1 heeft de Poolse coureur genoeg potentie om weer deel te nemen aan de sport. "Ik denk dat hij zelfs sterker terug kan komen. Hij is waarschijnlijk agressiever dan toen en ik zie alleen maar goede dingen komen voor hem." Ecclestone refereert vervolgens aan oud-coureur Archie Scott-Brown, die het volgens Ecclestone veel zwaarder had in zijn auto, maar alsnog heel snel was. Scott-Brown overleed op 31-jarige leeftijd na een ongeluk op Spa Franchorchamps in 1958.

"Als hij doet wat ik denk dat hij kan doen, dan zullen mensen zich weer achter hem scharen. Het zou een toevoeging zijn voor de Formule 1," zegt Ecclestone verder over Kubica. Het gaat volgens de Brit niet goed bij Williams, dus een snelle coureur als Kubica kan volgens hem laten zien wat er mogelijk is. Daarbij is het volgens Ecclestone een teken aan de wand dat Nico Rosberg als zijn manager optreedt. Het zou tonen dat er genoeg vertrouwen is in de potentie van de Pool.

Kubica liet in zijn Formule 1-tijd zien dat hij een snelle coureur was, voordat hij door een rally-ongeluk in 2011 de sport moest verlaten. Ondanks een handicap aan zijn rechterarm, lijkt een rentree in de Formule 1 ophanden te zijn. Williams heeft afgelopen week 'een succesvolle testdag' met Kubica gehad. Over zes dagen klimt hij opnieuw achter het stuur om te testen op de Hungaroring. Hij is één van de kadidaten om Felipe Massa op te volgen.

Ontdek het op Google Play