Doornbos over GP Verenigde Staten: "Max voelt zich lekker in Austin"

News


Jeen Grievink

Doornbos over GP Verenigde Staten: "Max voelt zich lekker in Austin"

Er kan voorzichtig gezegd worden dat de gifbeker leeg is voor Max Verstappen. De Nederlander kende twee uitstekende raceweekenden in Maleisië en Japan, met een eerste en tweede plaats tot gevolg. De volgende race die op het programma staat, is die van de Verenigde Staten. Oud-coureur Robert Doornbos verwacht dat Verstappen het ook in Austin goed gaat doen.

Verstappen kende een dramatische eerste seizoenshelft voor Red Bull Racing. De 20-jarige coureur kreeg meermaals te maken met motorproblemen en andere soorten van pech. Na de zomerstop, en dan met name vanaf de Aziatische tour, ging het langzaam beter voor Verstappen. Waar hij in Singapore nog crashte omdat hij werd platgedrukt door Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen, daar pakte hij in Maleisië en Japan de respectievelijke eerste en tweede plaats. Het is voor de Red Bull-rijder te hopen dat hij zijn goede gevoel kan voortzetten in de Verenigde Staten.

Volgend weekend staat namelijk de Grand Prix in Austin op het programma. Het betreft hier een 5.47 kilometer lange baan met maar liefst 20 bochten. Lewis Hamilton heeft in het verleden bewezen dominant te zijn op dit circuit. De Brit wist onder meer in 2012, 2014 en 2015 de Grand Prix op zijn naam te zetten. Maar ook Max Verstappen kan niet ontevreden terugkijken naar deze baan. Hoewel hij vorig jaar door pech de finish niet wist te halen, lukte het hem een jaar daarvoor wel om vierde te worden in een Toro Rosso.

Robert Doornbos heeft van zowel Hamilton als Verstappen hoge verwachtingen op het circuit van Austin. "Hamilton doet het daar altijd heel goed en Max voelt zich ook lekker in Austin", zo schrijft hij in zijn column voor Ziggo Sport. "Max is er immers al een keer vierde geworden, en dat nota bene in een Toro Rosso."

Ontdek het op Google Play