Ricciardo: 'Vettel is een goede vent, als hij afgekoeld is'

News


Joas van Wingerden

Ricciardo: 'Vettel is een goede vent, als hij afgekoeld is'

Daniel Ricciardo breekt een lans voor zijn oude teamgenoot Sebastian Vettel. Volgens de Australiër is Vettel 'één van de meest gepassioneerde coureurs' en dat verklaart volgens hem waarom hij soms wat fel reageert. Het komt echter uit een goed hart, volgens Ricciardo.

Als het Vettel niet meezit, komt de Duitse coureur af en toe wat fel uit de hoek. Dat ziet Daniel Ricciardo ook, maar hij nuanceert graag de kritiek op zijn oud-teamgenoot. In gesprek met Crash.com verklaart hij het soms wat agressieve karakter van de Ferrari-coureur: "Wat ik bij hem zie, is dat hij op bepaalde punten in de hitte van het moment wat reactief en emotioneel kan zijn. Als de adrenaline van dat moment wat is weggezakt, heeft hij echt wel een goede kijk op zaken." Volgens Ricciardo bekijkt Vettel bepaalde gebeurtenissen nog een keer opnieuw, als de initiële frustratie wat gezakt is.

"Ik weet zeker dat hij de Formule 1 wat meer 'leeft' dan veel van ons en dat is waar het vandaan komt. Als ik een beter resultaat boekte dan hij in ons seizoen samen, weet ik zeker dat hij over de zeik was, maar kwam hij me na afloop echt wel feliciteren." Ricciardo maakt gelijk ook nog een compliment aan het adres van Vettel: "Als het verhitte moment weg is, heeft hij echt verstand van zaken. Meer dan ik nog, misschien."

Eén van de meest spraakmakende momenten dat Vettel en Ricciardo elkaar troffen op de baan, was misschien wel deze actie tijdens het vorige seizoen, waar Max Verstappen ook een belangrijke rol in speelde:

Ontdek het op Google Play