Räikkönen: 'Volgend jaar is Ferrari nog sterker'

News


Joas van Wingerden

Räikkönen: 'Volgend jaar is Ferrari nog sterker'

Kimi Räikkönen houdt ondanks de pech bij Ferrari goede moed. Volgens de Fin is het haast wel zeker dat het team volgend jaar nog sterker is. Of 2018 zijn laatste seizoen is, kan hij nog niet zeggen.

Het gaat volgens Kimi Räikkönen erg goed bij Ferrari en hij verwacht dat het volgend jaar alleen nog maar beter wordt. In gesprek met La Gazzetta dello Sport zegt hij: "We zijn dit jaar duidelijke de goede weg opgegaan, vanwege goede inspanningen in de winterperiode. Ik weet zeker dat we volgend jaar nog sterker zijn." Het door pech geplaagde Ferrari wierp in Maleisië een schaduw over het raceweekend voor de Fin. Hij moest bij de start afhaken, vanwege een technisch probleem. Teamgenoot Vettel moest die race al achteraan beginnen vanwege een uitvalbeurt bij de kwalificaties. Over Vettel is Räikkönen lovend: "We hebben een goede band en dat helpt bij het oplossen van problemen, ten behoeve van het team."

Räikkönen voegt toe dat Vettel en hij al van begin af aan goed met elkaar op kunnen schieten: "We leerden elkaar al kennen en raakten bevriend toen hij net zijn debuut in de Formule 1 had gemaakt". Vettel zat op dat moment nog bij Toro Rosso, terwijl Räikkönen al reed voor Ferrari. Hoelang hij nog directe collega's is met Vettel, vindt de Fin moeilijk te zeggen. "Ik heb eigenlijk niet eens iets gepland voor volgende week. Wel weet ik dat ik nog met plezier rij en het gevoel heb dat ik nog voor het kampioenschap kan gaan."

Ontdek het op Google Play