'Stoffel Vandoorne had moeite met de spotlights begin dit seizoen'

News


Léon le Comte

'Stoffel Vandoorne had moeite met de spotlights begin dit seizoen'

Eric Boullier zegt dat Stoffel Vandoorne aan het begin van dit seizoen moeite had met alle (media) aandacht rondom zijn persoon. Hij werd teamgenoot van een voormalig-wereldkampioen en dat was niet makkelijk voor hem.

Vandoorne kreeg te maken met kritiek op zijn prestaties van zijn teambaas, die dat via de media verkondigde. Ook werd hij overschaduwd door teamgenoot Fernando Alonso. De Spanjaard heeft een veel grotere status dan Vandoorne binnen de Formule 1 en trekt meestal alle aandacht naar zich toe. Over de beginperiode van de Belgische coureur zegt Boullier tegenover het Franse Canal Plus. "Het was ongelukkig voor Stoffel dat hij in middelpunt van de belangstelling kwam te staan van de media en toeschouwers als teamgenoot van een wereldkampioen." Volgens de Franse teamchef is dit normaal bij jonge coureurs. Hij noemt als voorbeeld Max Verstappen. Volgens hem kende Verstappen ook een 'aantal moeilijke maanden' voordat hij 'zijn potentie liet zien'.

Boullier zegt dat het bij Verstappen minder opviel dan bij Vandoorne. De voormalig directeur van Renault constateert dat Vandoorne zich heeft ontwikkelt gedurende het seizoen. "Stoffel heeft veel geleerd en op dit moment presteert hij goed. Hij heeft het volledige vertrouwen in zichzelf en doet constant ervaring op." De Belg was niet tevreden over zijn prestaties in Japan. Vandoorne kwam als veertiende over de finish en was daar niet blij mee. Hij viel ver terug nadat hij vroeg in de race in aanraking kwam met Kimi Raikkönen. Ook Fernando Alonso eindigde buiten de punten. Alonso kwam finishte als elfde.

Ontdek het op Google Play