'Honda-motor nadert het niveau van Renault'

News


Léon le Comte

'Honda-motor nadert het niveau van Renault'

Yusuke Hasegawa, teambaas van Honda, zegt dat het niveau van de Honda-motor in de buurt komt met de prestaties van de motor van Renault. Hij wil niet zeggen dat de motor beter is dan die van Renault, maar wel dat er op het gebied van betrouwbaarheid de nodige winst is geboekt.

Fernando Alonso klaagde dit seizoen meermaals over de motor van Honda. De Spanjaard is blij dat zijn team McLaren volgend jaar de beschikking krijgt over een motor van Renault. Hasegawa zegt juist dat er weinig verschil meer zit tussen een krachtbron van Honda of eentje van de Franse autofabrikant. "Sinds de introductie van de spec 3.5 zijn de prestaties van de motor ongeveer bijna hetzelfde als die van Renault. Ik kan niet zeggen dat onze beter is dan die van Renault, maar het belangrijkste is dat de betrouwbaarheid is verbeterd" , zei Hasegawa in gesprek met Autosport.com

Er is nog wel wat nodig om het gat te dichten, maar de kloof is een stuk kleiner in vergelijking met vorig jaar en het eerste jaar, stelt de teambaas van Honda. Hij kijkt met vertrouwen naar het volgende seizoen. "We twijfelen niet aan het huidige concept. We kiezen voor een vergelijkbaar als Renault, Ferrari en Mercedes. Er is geen reden dat wij niet hetzelfde prestatieniveau kunnen halen met het huidige concept" , klinkt het ambitieus.