Horner: "Verstappen had dit jaar gigantisch veel podiums kunnen scoren"

News


Jeen Grievink

Horner: "Verstappen had dit jaar gigantisch veel podiums kunnen scoren"

De overwinning in de Grand Prix van Maleisië was voor Max Verstappen één van de spaarzame lichtpuntjes van dit seizoen. De Nederlander wordt al vanaf het begin getroffen door pech en zag de concurrentie keer op keer verder uitlopen. Mocht Verstappen niet zoveel pech hebben gehad, dan had hij dit seizoen gegarandeerd meer podiumplekken gepakt, zo is de mening van Christian Horner.

Qua punten is het niet het seizoen van Max Verstappen. De Nederlander kampt met grote regelmaat met pech. Toch zijn de persoonlijke prestaties wel ijzersterk. Zowel op de zaterdagen als zondagen laat Verstappen zien in zeer goede vorm te verkeren. Het is Daniel Ricciardo die vaak het kwalificatiebeest wordt genoemd, maar dit seizoen laat Verstappen zijn teamgenoot vaak de hielen zien. Horner erkent de goede vorm van zijn pupil.

"Met name op de zaterdagen weet hij dit seizoen uitzonderlijke prestaties te leveren", zo zegt de Red Bull-teambaas in gesprek met Motorsport.com. "We weten allemaal dat Daniel één van de allerbesten is op het gebied van kwalificaties. Dat die twee elkaar nu zo weten te pushen, is een droomsituatie voor ons team."

Horner is er dan ook van overtuigd dat als Verstappen iets minder pech had gekend, hij zeker vaker op het podium had gestaan. "Als je wat meer in de details duikt, dan zie je dat hij in heel veel races op een veelbelovende positie reed op het moment dat er iets buiten zijn fout om mis ging", zo legt de Brit uit. "Denk bijvoorbeeld aan Baku, Montreal en Spa. Hij had dit jaar gigantisch veel podiumplekken kunnen scoren. Ik heb altijd al geroepen dat het vanzelf een keer zijn kant op zou vallen, en je ziet wat er in Maleisië is gebeurd. Hij reed geweldig, liet zien wat hij kon en heeft de gehele race gedomineerd."

Ontdek het op Google Play