Hamilton vond het mooi om Verstappen en Ricciardo vooraan te zien tijdens kwalificatie

News


Jeen Grievink

Hamilton vond het mooi om Verstappen en Ricciardo vooraan te zien tijdens kwalificatie

Lewis Hamilton heeft op het circuit van Monza het record van Michael Schumacher aan gort gereden. De Brit veroverde na een knotsgekke kwalificatie zijn 69ste poleposition en dat is er één meer dan het oude record. In de stromende regen kreeg Hamilton geen concurrentie van de Ferrari's, maar van de Red Bull's. "Mooi om hen ook weer vooraan te zien rijden", zo sprak hij na afloop.

De kwalificatie nam een stuk meer tijd in beslag, dan vooraf werd gedacht. Door het slechte weer werd de race tijdenlang stilgelegd. Aan het einde van de middag konden de coureurs toch weer de baan op. In Q3 ging Hamilton - zoals altijd - op zoek naar een poleposition-tijd. De Brit kreeg hierbij verrassend genoeg niet de concurrentie van Ferrari, maar van Red Bull Racing. Met name Max Verstappen legde het vuur aan de schenen bij de Brit. In zijn laatste ronde wist Hamilton de Nederlander toch nog voorbij te streven, en zodoende pakte hij zijn 69ste poleposition.

"Dat ik dit heb kunnen doen op zo'n historische baan, in zo'n prachtig land... ik ga vanavond maar pasta eten om het te vieren", zo lacht Hamilton na afloop voor de microfoon van Davide Valsecchi. In de regen kreeg de drievoudig wereldkampioen te maken met de klasse van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. De Brit hoopt dat het morgen wel droog blijft, maar vond het mooi om de Red Bulls weer eens vooraan te zien.

"Morgen hangt een beetje van het weer af, maar ik hoorde dat het waarschijnlijk droog zou zijn. Het was mooi om de Red Bull's ook weer vooraan te zien rijden. Verder had ik eigenlijk geen idee waar iedereen reed. Toen ik over de finish kwam had ik ook geen flauw benul of het voldoende was, maar het gevoel was goed. Maar, 69ste pole? Ik kan het niet geloven, ik ben zo dankbaar", aldus een dolblije Hamilton.

Ontdek het op Google Play