Debutant Verschoor loopt sensationeel F2-podium mis in laatste ronde

Richard Verschoor is zondagmiddag in de hoofdrace in Bahrein op de vierde plaats geëindigd. De Nederlander leek lange tijd op weg om zijn debuutweekend in de Formule 2 te bekronen met een sensationele podiumplaats, maar zag die droom in de laatste ronde in duigen vallen.

Verschoor debuteerde dit weekend in de Formule 2 en maakte direct indruk. Zaterdag finishte Verschoor ook al als vierde in de tweede sprintrace na een prima inhaalslag. Tijdens de hoofdrace op het Bahrain International Circuit startte de twintigjarige coureur als vijfde en wist hij opnieuw naar voren te rijden. Hij reedt zelfs aan de leiding van ronde 20 tot en met rondje 28. Maar de race duurde met 32 rondes net iets te lang door de Nederlander, die Guanyu Zhou de race zag winnen.

Fatale laatste rondes

Ook nadat Zhou de koppositie had overgenomen leek Verschoor nog steeds op weg naar een podiumplaats. Totdat Dan Ticktum in de voorlaatste ronde Verschoor voorbij ging en Liam Lawson in de allerlaatste ronde de derde plaats voor de neus van de Nederlander wegkaapte. Verschoor mocht na afloop stiekem toch nog hopen op een podium omdat Ticktum 'under investigation' was vanwege een inhaalactie waarbij hij Oscar Piastri van de baan tikte. De Brit mocht zijn tweede plaats echter behouden.

Verschoor mag hopen op langer verblijf

Met zijn indrukwekkende prestaties dit weekend heeft Verschoor er alles aan gedaan om zijn stoeltje in de F2 te behouden. De Nederlander heeft alleen een contract voor het raceweekend in Bahrein, maar lijkt dankzij de goede resultaten te mogen hopen op een permanent zitje in de F2.

Ongelukkige Viscaal

Naast Verschoor debuteerde ook Nederlander Bent Viscaal dit weekend in de F2. Hij kende echter een minder gelukkig weekend en kwam in de hoofdrace niet verder dan P17. In de sprintraces eindigde Viscaal als dertiende en twaalfde. Viscaal is net als Verschoor nog niet zeker van een plek achter het stuur in de rest van het seizoen.