Force India-teambaas over coureurs: 'Ze krijgen een gridstraf als ze zich niet gedragen'

News


Joas van Wingerden

Force India-teambaas over coureurs: 'Ze krijgen een gridstraf als ze zich niet gedragen'

Force India kende afgelopen seizoen veel succesvolle races, maar dat hadden er nog meer kunnen zijn. Coureurs Esteban Ocon en Sergio Perez lieten zien dat ze erg aan elkaar gewaagd zijn en dat had soms dramatische gevolgen. Teambaas Otmar Szafnauer ziet daarin voor het nieuwe seizoen een grote uitdaging en zegt een zeer bijzondere maatregel als extra motivatie klaar te hebben, mochten Perez en Ocon elkaar opnieuw niet met rust laten op de baan.

Het afgelopen Formule 1-seizoen bewees Force India opnieuw 'the best of the rest' te zijn, door de vierde plaats achter de topteams binnen te slepen. Het gat naar Red Bull Racing was nog te groot, maar Williams en Renault konden de roze auto's niet bijbenen. Toch was het lange tijd maar de vraag of het team de vierde plaats wel vast zou houden, omdat er een probleem binnen het team was: coureurs Perez en Ocon kenden namelijk meerdere aanvaringen op de baan, die het team regelmatig punten kostte. Er werd na de clash in België besloten om door middel van teamorders de twee coureurs bij elkaar uit de buurt te houden, maar volgens teambaas Szafnauer kunnen er komend seizoen drastischere middelen ingezet worden.

In gesprek met Auto Motor und Sport legt Szafnauer uit dat Perez en Ocon mogelijk een vervelende straf boven het hoofd hangt, mocht de onderlinge strijd de positie van het team weer in gevaar brengen: "We geven weer een inhaalverbod af, of we breken simpelweg een nieuwe versnellingsbak aan, waardoor de coureur een gridstraf van vijf plaatsen krijgt." Met een gridstraf snijdt het team zichzelf mogelijk ook in de vingers, maar blijkbaar is het voor Szafnauer desalniettemin een reële optie. Toch heeft hij goede hoop dat het niet nodig blijkt te zijn: "Volgens mij hebben ze van vorig jaar geleerd en zijn ze weer een ervaring rijker. Ik verwacht niet dat het nodig zal zijn," aldus de teambaas.

Ontdek het op Google Play