Zak Brown: 'Leeftijd zegt niks, Schumacher was op 40ste nog competitief'

News


Jeen Grievink

Zak Brown: 'Leeftijd zegt niks, Schumacher was op 40ste nog competitief'

McLaren-topman Zak Brown vindt dat de leeftijd van coureurs te vaak wordt overschat. Volgens hem doet het er niet toe of een rijder op leeftijd is. Hij zegt dat de drive en motivatie het belangrijkste is, en neemt daarbij oud-coureur Michael Schumacher als voorbeeld.

De Formule 1 kent een aantal coureurs die de dertig al ruimschoots gepasseerd zijn. Neem Kimi Räikkönen (38 jaar), Lewis Hamilton (33 jaar) en Fernando Alonso (36 jaar). Alle drie de rijders naderen het einde van hun loopbaan, maar zijn nog steeds zeer competitief. Volgens McLaren-topman Zak Brown is de leeftijd dan ook totaal niet relevant voor de prestaties die een coureur op de mat legt.

"Rijders verliezen naar verloop van tijd de motivatie, dat is wat hen inhaalt", zo wordt Brown geciteerd door Motorsport.com. Hij wijst hierbij naar Michael Schumacher, die zich in 2006 tijdelijk terugtrok om in 2010 vervolgens weer zijn comeback te maken. "Kijk naar iemand als Michael Schumacher, die was op zijn 40ste nog zeer competitief. Als hij die paar jaar er niet tussenuit was gegaan, had hij die laatste paar tienden die hij mist (bij zijn rentree), misschien wel weer gevonden. En hij was al veertig", aldus Brown.

Volgens hem is de toewijding van Schumacher, die bekend staat als één van de grootste Formule 1-coureurs aller tijden, te vergelijken met die van Alonso. "Fernando heeft eenzelfde toewijding. Hij rijdt beter dan hij ooit gedaan heeft. Het feit dat hij dit jaar 37 wordt, maakt hem echt niet langzamer", zo zegt Brown.

Ontdek het op Google Play