Mercedes-junior George Russell debuteert dit jaar in Formule 2

News


Joas van Wingerden

Mercedes-junior George Russell debuteert dit jaar in Formule 2

George Russell, een 19-jarige GP3-coureur die door Mercedes scherp in de gaten wordt gehouden als potentiële Formule 1-coureur, is weer een stap dichterbij de koningsklasse van de autosport. De Brit maakt dit jaar namelijk zijn debuut in de Formule 2. Russel zal gaan rijden voor het ART-team.

Het lag al in de lijn der verwachting dat George Russell dit jaar de overstap naar de Formule 2 zou maken, maar nu is het officieel. Russell komt dit jaar in de Formule 2 uit voor ART. Hij reed afgelopen jaar - zijn eerste jaar - in de GP3 ook al voor ART Grand Prix en won er direct het kampioenschap mee. Russell is erg blij dat hij voor het team in de Formule 2 mag aantreden: "Ik ben heel blij dat ik in de Formule 2 mag instappen, terwijl ik ook blijf rijden voor ART Grand Prix. Afgelopen jaar hadden we een heel succesvol jaar, dus het is een logisch vervolg om samen te blijven werken en op zoek te gaan naar nieuwe successen. Ik kan niet wachten om aan de eerste race te beginnen en tegen een aantal van de allerbeste coureurs in de top van de juniorenklasse te rijden."

Russell wordt door het Mercedes F1-team gezien als een aanstormend talent, die op een dag ook in de Formule 1 van waarde voor Mercedes en haar klantenteams kan zijn. Aan het einde van het afgelopen Formule 1-seizoen kwam Russell voor het eerst in actie in een Formule 1-auto, toen hij een tweetal vrijdagtrainingen reed voor Force India. In Brazilië en Abu Dhabi kroop hij achter het stuur van de felroze auto van Segio Perez.

Ontdek het op Google Play