Kubica: 'Enorm blij, maar doel blijft racen in Formule 1'

News


Jeen Grievink

Kubica: 'Enorm blij, maar doel blijft racen in Formule 1'

Vandaag kwam het Formule 1-team van Williams Martini Racing dan eindelijk met het verlossende woord. De renstal uit Wantage stelt Sergej Sirotkin als tweede coureur naast Lance Stroll. Robert Kubica, die ook in de race was voor het stoeltje, krijgt een rol als ontwikkelings- en reservecoureur toebedeeld.

Kubica leek lange tijd de voornaamste kandidaat om het vrijgekomen zitje van Felipe Massa bij Williams over te nemen. Zelfs al voordat de Braziliaan zijn afscheid bij het team aankondigde, werd Kubica al in verband gebracht met een comeback in de Formule 1. De Pool, die door een ernstig ongeluk jarenlang wegbleef uit de sport, probeerde het eerst bij Renault als mogelijke opvolger van Jolyon Palmer. De Franse fabrieksformatie koos uiteindelijk voor Carlos Sainz Jr, waardoor Kubica zijn pijlen richtte op het vrijkomende zitje bij Williams.

Lange tijd leek hij dichtbij een terugkeer in de Formule 1, maar sinds de test in Abu Dhabi, waar ook Sergej Sirotkin onverwachts aan meedeed, namen zijn kansen af. Sirotkin presteerde prima tijdens de test en kon daarnaast fors meer geld meebrengen dan de Pool. Vandaag maakte Williams dan ook bekend dat het niet Kubica, maar Sirotkin aanstelde als coureur naast Lance Stroll. De rol van Kubica is echter niet volledig uitgespeeld: hij is aangesteld als derde rijder.

De 33-jarige coureur uit Krakau is blij met deze kans, maar hoopt nog steeds ooit zijn comeback te kunnen maken als vaste rijder. "Ik ben enorm blij om als officiële reserve- en ontwikkelingscoureur aan het werk te gaan bij Williams", zo werd hij geciteerd door Motorsport.com. "Ik voel me fysiek beter dan ooit, maar ik heb hard moeten werken om hier te komen. Ik wil Williams bedanken voor de kansen ze me hebben gegeven en voor het vertrouwen dat ze in me hebben."

"Ik heb er de afgelopen maanden van genoten om weer terug te zijn in de Formule 1-paddock", zo vervolgt de Pool zijn verhaal. "Ik heb zin in de verdere samenwerking met het Williams-team en om mijn bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de FW41. Mijn ultieme doel blijft om weer in de Formule 1 te kunnen racen. Dit is een belangrijke eerste stap in die richting. Ik kijk ernaar uit om te beginnen."

Ontdek het op Google Play