Kees Koolen: 'Mogelijk strafzaak tegen Carlos Sainz voor aanrijding'

News


Joas van Wingerden

Kees Koolen: 'Mogelijk strafzaak tegen Carlos Sainz voor aanrijding'

De Nederlandse Dakar-deelnemer Kees Koolen overweegt juridische stappen te ondernemen tegen Carlos Sainz senior. De vader van de Formule 1-coureur kwam volgens quadrijder Koolen met hem in botsing en kreeg daarvoor tien minuten tijdstraf. Volgens een woedende Koolen dekt die straf de lading niet.

Tijdens de etappe van afgelopen zaterdag (etappe zeven van de Dakar), zou quadrijder Kees Koolen zijn geraakt door Peugeot-coureur Carlos Sainz senior. Volgens Sainz was er helemaal geen contact en is het 'walgelijk' dat hij er tien minuten tijdstraf aan overhield. Koolen is echter van mening dat er wel degelijk een botsing was en dat hij 'door de lucht is gevlogen en centimeters van de dood verwijderd was'. In gesprek met Motorsport legt Koolen uit dat hij daarom geen genoegen met de tijdstraf neemt. "Iedereen weet dat ik een zakenman ben en dat ik misschien wel de beste advocaten ter wereld tot mijn beschikking heb," klinkt het dreigend.

Koolen stelt dat de tijdstraf van Sainz in zijn ogen absoluut niet afdoende is: "Als er geen serieuze straffen worden gegeven, dan neem ik zelf wel maatregelen als ik weer thuis ben en doe ik aangifte van een strafbaar feit." De quadrijder legt verder uit hoe het er volgens hem aan toe ging, toen Sainz hem raakte: "Ik reed misschien 20 kilometer per uur en de Peugeot kwam op topsnelheid aan. Daarna vloog ik door de lucht." Volgens Koolen reed Sainz misschien wel zo'n 180 km/h. "Ik heb echt geluk gehad, want hij heeft de quad geraakt. Kijk maar naar de enorme schade en dan zegt hij dat hij me niet heeft geraakt."

Ontdek het op Google Play